'De liefde' en 'het leven' kunnen bitterzoet zijn. Hoe graag je iemand ook ziet, het is soms beter om uit elkaar te gaan. Wanneer de hevige emoties na je relatiebreuk zijn geluwd, kan een scheidingsritueel helpen om een nieuwe start te nemen in je leven.

Het einde van een relatie brengt heel wat veranderingen en beslommeringen met zich mee. Nadat de praktische, financiële en juridische zaken geregeld zijn, volgt de emotionele en psychologische verwerking.

Je wil een belangrijke gebeurtenis niet zomaar laten voorbijgaan. Je wil er zin aan geven. Een scheidingsritueel opstellen om je leven als koppel af te ronden, past volledig in onze levenbeschouwing.

 

Scheiden heeft altijd een impact op kinderen. Een scheidingsritueel kan kinderen onder meer duidelijk maken dat hun ouders er nog steeds voor hen willen zijn, ook al wonen ze niet meer samen.

Voor hulp of inspiratie bij het in elkaar steken van een scheidingsritueel, ben je altijd welkom in een huisvandeMens. Een vrijzinnig humanistisch consulent zal jullie coachen en dit volledig kostenloos.