Moeder, waarom scheiden wij?

'De liefde' en 'het leven' kunnen bitterzoet zijn. Hoe graag je iemand ook ziet, het is soms beter om uit elkaar te gaan. Wanneer de hevige emoties na je relatiebreuk zijn geluwd, kan een scheidingsritueel helpen om een nieuwe start te nemen.

"Je hoopt dat je relatie voor het leven is.... Je bouwt iets op. Je hebt een doel om voor te gaan. Want zo zijn wij mensen: we willen een reden van bestaan vinden of maken. Je doet er veel voor, zo niet alles. Totdat het moment komt dat je beseft dat het niet lukt. Dat je elkaar ongelukkig maakt in plaats van gelukkig. Moeder, daarom scheiden wij..."

Cijfers tonen aan dat een groot deel van de huwelijken mislukt en dat langdurige relaties vaak eindigen. Nieuwe maatschappelijke evoluties stellen ons voor nieuwe uitdagingen.

"Je leven krijgt een nieuwe wending. De zin van je leven die je onder andere zocht in je relatie, zoek je nu alleen. En dat is niet altijd even gemakkelijk maar wel noodzakelijk. Het beleven van samenhang tussen je ervaringen en het hebben van een doel zorgen immers voor een gelukkig leven."

Een scheidingsritueel kan helpen om bij de belangrijke dingen in je leven stil te staan, om terug de zin van je leven scherp te stellen. Een vrijzinnig humanistisch consulent luistert naar jouw verhaal en coacht je bij het vinden van een gepaste symbolische handeling.

Onze dienstverlening is bovendien volledig kostenloos.